Målet for bearbejdningen er at danne regnskabstal svarende til de poster, der er listet i kapitlet Analysemuligheder.

 

Bearbejdningen sker trinvis:

  1. De enkelte virksomheders oplysninger inddeles i de forskellige poster under branche og GER nummer.
  2. Oplysningerne inddateres i en database.
  3. Oplysningerne trækkes ud og summeres på hovedbrancheniveau.

 

Formålet med at udgive en regnskabsstatistik er at give et overblik over den økonomiske udvikling i de forskellige erhverv blandt anpartsselskaber, aktieselskaber og andelsselskaber. Andre former for virksomheder som fx enkeltmandsejede virksomheder, interessentskaber, fonde, foreninger, offentlige virksomheder mv. er ikke medtaget. Målet med regnskabsstatistikken er, at den skal dække erhvervslivet bedst muligt, hvorfor der på sigt arbejdes på at forbedre datagrundlaget, sådan at andre virksomhedsformer efterhånden kan medtages i regnskabsstatistikken. Fra 2014 er der medtaget filialer af danske og udenlandsk virksomheder.

 

Publikationen dækker 9 hovedbrancher i den grønlandske branchenomenklatur GB 2000.

 

Publikationen dækker 9 hovedbrancher, som er hovedbrancherne B til R i den Grønlandske Branchenomenklatur. Hovedbranche A er ikke medtaget i statistikken, da der ikke har været aktivitet i denne branche i hele perioden 2010 til 2014. Endvidere er hovedbrancherne M. Undervisning, N. Sundheds- og velfærdsinstitutioner, O Andre kollektive, sociale og personlig service ikke medtaget i statistikken pga. diskretionshensyn.

 

I kapitel Regnskabsstatistik 2014 præsenteres hovedresultaterne i regnskabsstatistikken og i kapitel Analysemuligheder gives der eksempler på, hvordan tallene kan anvendes ved beregning af nøgletal og analyser.

 

I kapitel Datagrundlag og dets bearbejdning gennemgås datagrundlag og bearbejdning af datamaterialet, hvorefter begreber og definitioner er listet op i kapitlet begreber og definition